Ergonomiprodukter

Hos oss hittar du ett brett sortiment av ergonomiprodukter, som bidrar till friskare arbetsplatser. Med enkla justeringar och relativt låga investeringar kan företag och arbetsgivare förebygga arbetsrelaterade skador, som lätt uppstår vid bristfällig ergonomi vid bildskärmsarbete. Detta innefattar även klen belysning vid arbetsbordet. Vi på ES Gruppen har samlat dem bästa ergonomiska tangentborden, tillsammans med anpassade styrdon och ergonomisk belysning, som effektiviserar arbetet och förebygger skador. Hos oss kan du beställa ergonomiska arbetsstolar som är lätta att anpassa efter individen, samtidigt som du inte behöver betala en förmögenhet. 

Ergonomi - Arbetsmiljö

Ergonomi betyder kunskap om arbete och syftar på relationen mellan människan och den fysiska, psykiska och sociala arbetsmiljön. Med andra ord kan man säga samspelet människa, arbetsuppgifter och den omgivande miljön. Ergonomi kan delas in i tre olika områden. Dels fysisk ergonomi, kognitiv ergonomi och organisatorisk ergonomi. 

 

Ergonomi är viktigt på arbetsplatsen

Idag finns det lagar och regler inom arbetsmiljön som i huvudsak berör den fysiska ergonomin. Det vilar ett stort ansvar på företag och arbetsgivare. Värk och smärta i axlar, armar, leder och rygg är en av de vanligaste orsakerna till långtidssjukskrivningar. Dessa sjukskrivningar är inte bara kostsamma för arbetsgivare utan påverkar den anställde på ett mycket negativt vis. Sjukskrivningar som skulle kunna undvikas med relativt låga investeringar och enkla justeringar. Ofta beror problemen med värk i muskler och leder på bristfällig ergonomi. Bristfällig ergonomi gäller inte bara statiskt bildskärmsarbete, det berör även dåligt belysta kontor. Dålig belysnings ergonomi kan, utöver trötthet och huvudvärk, också resultera att individen får svåra besvär med rygg och nacke. Svag belysning medför ofta en sämre arbetsställning. Kontraster, dagsljus, belysningsnivå och bländning är faktorer att ta med i planeringen för optimal kontorsmiljö. Ergonomi är viktigt för att skapa en trevlig arbetsmiljö med frisk personal. 

 

Ergonomiprodukter - friska arbetsplatser

Förebygg besvär och arbetsskador vid bildskärmsarbete genom att besikta utrustningens utformning, placering och hur den används. Målet är inte att som företag köpa på sig massa nya produkter utan en plan, det krävs lite eftertanke. Hur organiserar man arbetsplatsen, är arbetet utfört på ett genomtänkt sätt. En otroligt viktig pusselbit till en frisk arbetsplats är variation och återhämtning. En viktig vana att införa på kontorsarbetsplatser är resa sig upp och gå iväg för ett kort avbrott. Det kan räcka för att ge ny energi och minska risken för förslitningsskador. Viktiga ergonomiska produkter att investera till arbetsplatsen är tangentbord, styrdon, höj-och sänkbart skrivbord och en arbetsstol som är möjlig att justera efter individen. Glöm inte att prioritera arbetsplatsens övriga utformning och placering i förhållande till belysning och ljusinsläpp. Allt detta finns att beställa på ergonomiprodukter.shop som är en direktlänk till vår butik. 

 

Att tänka på vid inköp av Ergonomiprodukter

Kontorsarbete är ofta kombinerat med stillasittande och gärna under längre perioder. Det är därför viktigt att satsa på en bekväm arbetsstol som är justerbar. Arbetsstolen bör vara enkel att förstå och ställa in. Sitsen, ryggstödets och armstödens höjd, liksom djup och vinkling ska vara enkla att justera. Samtliga arbetsplatser bör vara utrustade med höj och sänkbara arbetsbord, det underlättar möjligheten att växla mellan sittande och stående arbetsställning. När det gäller ergonomiska hjälpmedel på arbetsbordet så är det viktigt att välja ett tangentbord som inte är för stort. Tangentborden bör vara väl anpassat med det styrdon du trivs att arbeta med. Det är rekomenderat att arbeta inom den ergonomiska komfortzonen för att förebygga besvär i exempelvis nacke, skuldra och armbåge och handled. Hos oss hittar du ett brett sortiment av olika ergonomiska tangentbord och styrdon i olika utförande. 

 

Tips för korrekt Ergonomi på arbetsplatser

 

Anpassa arbetsplatsen efter användaren

 

Minska och variera arbetet

  • Välj användarvänlig programvara som innebär så lite klickande som möjligt
  • Arbeta med tangentbord, styrdon (datormus) och separat numeris del som kan placeras flexibelt inom axelbredds- och underarmsavstånd
  • Undvik att ha tangentbord och styrdon på olika bordsnivåer
  • Vid intensivt ensidigt arbete med datormus eller med numerisk del - växla mellan vänster och höger hand
  • Prova olika typer av styrdon

Vill du läsa mer om vad som är viktigt att tänka på vid bildskärmsarbete rekommenderar vi att besöka Arbetsmiljöverket. Följ bifogad länk till en broschyr som sammanställer dem viktigaste tankarna kring ergonomi i kontorsmiljö.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen