Ergonomiprodukter

Skapa en friskare arbetsplats med vårt breda sortiment av ergonomiprodukter! Vi förstår vikten av en bra ergonomi vid bildskärmsarbete för att förebygga arbetsrelaterade skador. Med enkla justeringar och relativt låga investeringar kan du förbättra arbetsmiljön för dina anställda. ES Gruppen erbjuder de bästa ergonomiska tangentborden, anpassade styrdon och ergonomisk belysning för att effektivisera arbetet och minska risken för skador. Våra ergonomiska arbetsstolar är lätta att anpassa efter individuella behov, utan att kosta en förmögenhet. Investera i välmående och produktivitet på din arbetsplats genom att välja våra ergonomiprodukter. Kontakta oss för att få hjälp att skapa en arbetsmiljö där dina anställda kan trivas och prestera på topp!

Sortering

Rekommenderad

Sortering

Ergonomi - En värld av hälsa och produktivitet

Välkommen till ergonomins fascinerande värld, där kunskap om arbete och samspelet mellan människan och den fysiska, psykiska och sociala arbetsmiljön är nyckeln. Inom ergonomi finns tre områden att utforska: fysisk ergonomi, kognitiv ergonomi och organisatorisk ergonomi. Varje aspekt påverkar vårt välbefinnande på arbetsplatser och kontorsmiljöer på olika sätt.

Skapa en hälsosam arbetsmiljö med ergonomi

I dagens arbetsliv är det av största vikt att företag och arbetsgivare förstår vikten av att skapa en hälsosam arbetsmiljö. Bristande ergonomi kan leda till vanliga orsaker till långtidssjukskrivningar, som värk och smärta i axlar, armar, leder och rygg. Detta påverkar inte bara företagens ekonomi negativt utan även de anställdas välmående och prestationer.

Belysningens betydelse för trivsel och hälsa

En viktig faktor för en trivsam arbetsmiljö är belysningen på kontoret. Dålig belysning kan skapa trötthet, huvudvärk och till och med leda till svåra besvär med rygg och nacke. För att undvika detta är det nödvändigt att planera och tänka igenom hur arbetsplatsen är utformad och belyst.

Investera i ergonomiska produkter

Ett klokt steg för att främja hälsa och välmående hos de anställda är att investera i ergonomiska produkter. Anpassade arbetsstolar som är enkla att justera är en grundläggande del för kontorsarbete. Dessutom är höj- och sänkbara arbetsbord viktiga för att skapa variation och möjliggöra sittande och stående arbetsställningar.

Anpassa arbetsplatsen efter användarna

För att optimera ergonomin på arbetsplatser är det viktigt att anpassa arbetsplatsen efter den enskilda användaren. Genom att ta korta pauser för att röra på sig och se till att arbetsstolen är lättjusterbar minskar risken för arbetsrelaterade besvär. Placeringen av tangentbordet i eller strax nedanför armbågshöjd och att ge stöd åt underarmar och handleder är också avgörande för en bekväm arbetsställning.

Främja variation och minska ensidigt arbete

För att främja variation och minska ensidigt arbete kan man välja användarvänlig programvara och olika typer av ergonomiska styrdon. Detta minskar risken för överbelastning och ger ökad produktivitet på arbetsplatsen.

Optimera ergonomin för en trivsam och produktiv arbetsmiljö

Ergonomi är nyckeln till en trivsam och produktiv arbetsmiljö där hälsa och välmående blomstrar. Om du vill lära dig mer om ergonomi vid bildskärmsarbete rekommenderar vi ett besök på Arbetsmiljöverkets webbplats, där de sammanställer viktiga aspekter kring ergonomi i kontorsmiljö.

Tillsammans kan vi skapa arbetsplatser som främjar hälsa, ökar produktiviteten och ger företag önskade resultat!

Ergonomiutbildning

Vi är stolta över att samarbeta med Ergonomicenter för att erbjuda ergonomiutbildningar. Tillsammans strävar vi efter att främja en hälsosam och produktiv arbetsmiljö genom att utbilda företag och individer om vikten av ergonomi.

Ergonomicenter har lång erfarenhet och expertis inom området och deras utbildningar är skräddarsydda för att möta olika arbetsmiljöers behov. Genom dessa utbildningar får deltagarna kunskap och verktyg för att skapa en ergonomisk arbetsplats, minska risken för belastningsskador och förbättra välbefinnandet för alla anställda.

Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Ergonomicenter för att främja ergonomi och välmående på arbetsplatser runt om i Sverige. Tillsammans arbetar vi för en bättre arbetsmiljö och ökad produktivitet genom ergonomiutbildningar och anpassade ergonomiska hjälpmedel som ger varaktiga resultat.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen