Kontorsbelysning

Kvalitativ platsbelysning är viktig för god synergonomi. Rätt ljus är extremt viktigt för en behaglig arbetsmiljö. I vårt sortiment av arbetsplatsbelysning, finns belysning som kombinerar funktion med design. Kontorsbelysningen som finns i vårt sortiment går att inreda med i olika typer av kontorsmiljöer. Vår storsäljare Luxo Split finns i svart, vit och grå utförande. 

 

Synergonomi - Belysning

Det är inte ovanligt att synergonomi är eftersatt på arbetsplatser. När man tänker på ergonomi så är det ofta fokus på hur man belastar kroppen och då är det lätt att glömma bort skrivbordsbelysningen. Det är faktiskt så att vid bristfälliga synförhållanden så rättar man instinktivt in kroppen för att kompensera det. Resultatet av det kan leda till dåliga arbetsställningar och belastningsskador. När det gäller vilket avstånd man bör ha till skärmen så beror det på bildskärmens storlek samt kringutrustning. Se till att skärmen står placerad så att blicken kan vara lätt nedåtriktiad. 

 

Rätt belysning - Arbetsmiljö

Rätt belysning vid skrivbordet är viktigt för att behålla en god arbetsmiljö under många timmar. Det har visat sig att jobbar man i dämpad belysning så stiger melatonin hormonet i våra kroppar vilket gör oss trötta och mindre effektiva. Det leder till bristande koncentration, ögonen ansträngs och kan leda till huvudvärk. Det är viktigt med platsbelysning på arbetsbordet, till exempel en skrivbordslampa. Den skrivbordsbelysning vi valt att sälja i vårat sortiment kombinerar design med funktion. Våra lampor kan fästas i skrivbord alternativt med bordsfot. Dem finns i flera kulörer och utföranden. Skrivbordslamporna fungerar utmärkt att anpassa för olika kontorsmiljöer.

 

Populär skrivbordsbelysning

Den mest populära skrivbordsbelysningen vi har är LUXO Split Led som finns i Grå, vit eller svart utförande. Den här lampan är populär för miljöer där det ställs höga krav på koncentration och skärpa. Tack vare att lampan ger väldigt mycket ljus så hittar man den på kontorsarbetsplatser, skolor, reklambyråer, arkitekter och ritningskontor. 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen