Filter FTX-aggregat

Upptäck vårt sortiment av filter för FTX-aggregat, skapade för att säkerställa en ren och frisk inomhusluftmiljö. Våra filter är noga designade för optimal filtrering och luftkvalitet. Byt ut dina filter regelbundet för att säkerställa effektiv prestanda och skydda din utrustning. Välj våra Originalfilter för att garantera bästa passform och resultat, och skapa en hälsosam och bekväm inomhusmiljö för dig och dina nära.

Prioritera din hälsa: vikten av god inomhusluftkvalitet

Inomhusluftkvaliteten är av avgörande betydelse för vår hälsa, och i värsta fall kan dålig luft leda till hälsoproblem, allergier och till och med astma. För att säkerställa en hälsosam och ren inomhusmiljö utformar Boverket, tillsammans med myndigheter som Folkhälsomyndigheten, regler och riktlinjer för den mängd frisk luft som bör tillföras våra bostäder. Detta är viktigt både för vår egen välbefinnande och för att bibehålla husets välmående. Samtidigt innehåller utomhusluften inte bara frisk luft; den innehåller även partiklar som pollen, damm, avgaser och sot, vilket gör filtrering nödvändigt innan vi tar in luften. Effektiv filtrering med rätt filter är den enda garantin för att upprätthålla en god och hälsosam inomhusluftkvalitet.


Optimal funktion: regelbundet filterbyte för ren och hälsosam luft

För att upprätthålla den optimala filtreringen och luftkvaliteten bör filter bytas regelbundet. Generellt rekommenderas filterbyte för till- och frånluftsfiltret 1 till 2 gånger per år, beroende på närmiljö och föroreningsgrad. Filterbytet är särskilt viktigt på hösten inför uppvärmningssäsongen, när fönster stängs och huset tätnas för att spara energi. Under sådana förhållanden är rena filter i FTX-aggregatet, som ansvarar för att förse bostaden med rätt mängd frisk luft, särskilt viktiga.

Filter bör bytas oftare (2 gånger per år), speciellt när det finns flera personer i bostaden, husdjur, små barn, om bostaden är belägen nära föroreningskällor eller i ett område med mycket pollen.

Att ignorera filterbyten kan få allvarliga konsekvenser. Igensatta filter minskar luftflödet och ventilationseffektiviteten, och ökar risken för mögel och dålig inomhusluft. De ökar också energiförbrukningen då fläktarna arbetar mot ökat motstånd. 

Välj originalfilter för optimal prestanda och långsiktig inomhuskomfort

Det är alltid rekommenderat att använda Originalfilter, som är specifikt avsedda för ditt aggregat. Dessa filter är rätt injusterade och är anpassade för optimal prestanda och energieffektivitet. Att använda andra filter kan störa balansen i aggregatet och leda till problem som övertryck och fuktproblem.

Därför är det bäst att välja Originalfilter, vilket ger ökad energieffektivitet, skyddar aggregatets komponenter, förlänger livslängden och säkerställer en frisk och hälsosam inomhusluft.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen